- Tennistes professionals, aficionats, entrenadors, àrbitres, en conjunt, part activa i present del tennis català, volem manifestar que no som aliens als problemes ni als canvis socials i polítics que viu Catalunya. De la mateixa manera, volem manifestar que tenim la voluntat de posar-hi el nostre gra de sorra per trobar solucions.
- La reivindicació esportiva de Catalunya ve de molt lluny. De fet, Catalunya va participar del naixement de l’esport modern al segle XIX amb la creació d’entitats i de diverses competicions, així com amb la fundació d’algunes de les primeres federacions internacionals. Però Catalunya ha viscut la meitat del segle XX sota dues dictadures que li prohibiren i negaren l’existència. Els catalans membres d’organismes internacionals van ser expulsats i substituïts per la força; i la discriminació envers els esportistes i els clubs catalans, practicada per les institucions i molts mitjans de comunicació espanyols, des d’aleshores ençà, mai no ha canviat l’actitud essencial de negació de Catalunya com a nació diferenciada.
- Avui, l’esport català en general i el tennis en concret pateixen la crisi econòmica i política que viu el país i, davant del procés de canvi que vivim, no volen ni poden estar-ne al marge.
- El tennis català malviu per falta de capacitat de finançament i els seus recursos econòmics no es corresponen amb els èxits i el potencial organitzatiu i esportiu demostrats pels tennistes catalans des de fa molts anys.
- L’escassa capacitat de finançament i de recursos de l’actual tennis català en relació al nom i als èxits assolits obeeix únicament a la manca de poder polític, i resulta escandalosa quan es compara amb la de qualsevol estat independent. El tennis català no pot tancar els ulls al dèficit fiscal de 16.000 milions d’euros respecte a l’estat espanyol, que espolia els catalans any rere any. No podem perquè ens afecta exactament com a tothom.
- A l’espoli general que pateix Catalunya, cal afegir-hi el greuge que implica, per a les federacions i els clubs catalans, no poder optar a la gestió dels diners per patrocini que aconsegueixen les federacions espanyoles quan els èxits les acompanyen, els quals no s’explicarien sense l’esforç, la inversió i el talent del tennis català, tant de les entitats i directius, com dels tècnics, àrbitres, jutges i esportistes.
- El tennis català, concloem, no se’n pot sortir amb l’èxit que mereix, si Catalunya no esdevé un estat independent. I és per això que considerem que cal anar per feina i sumar esforços perquè el nou estat català sigui ben aviat una realitat.
- Tenir un estat propi es traduirà en beneficis tan evidents i importants per les seves repercussions sobre l’esport i el país, com poder veure i gaudir de les seleccions catalanes participant en competicions internacionals i poder col·laborar, des de l’esport, en el millor coneixement de Catalunya al món, amb tot el que això implicaria per a l’economia del país, xifra mai calculada encara.
- El món del tennis, doncs, també ha d’empènyer cap a la independència perquè és la via més ràpida per poder ser i créixer com volem, perquè tots desitgem viure en un país millor, perquè volem participar-ne de la seva construcció i perquè volem gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts amb totes les seves conseqüències.
- Cada cop que s’ha organitzat una eliminatòria o una final de la Copa Davis a casa nostra, Catalunya hi ha posat l’esforç i els diners, i les institucions catalanes especialment; però en canvi, el nom i els èxits esportius han estat per a la federació espanyola i per a l’Estat espanyol, que mai no acceptarà que puguem competir com a catalans, com tants haguéssim volgut fer al llarg de tants anys de competir pel món. Volem, doncs, que Catalunya pugui participar a la Copa Davis i a la Copa Federació amb la normalitat que ho fan totes les altres nacions.
- Finalment, cridem a tothom, aficionats, esportistes i entitats, a adherir-se a aquesta crida del tennis català en favor d’un Estat propi per a Catalunya, en el ben entès que serà l’eina més eficaç que ens permetrà sentir reconeguda la nostra identitat nacional i poder trobar les nostres pròpies solucions als problemes d’avui i del demà.
Font: http://tennisindependencia.wordpress.com/